Flood Hazard And Risk Assessment Through Incorporating Gis With Hydrodynamic Modelling: Case Study Of Muda River - A. Hussein, Rabie A. (2009)

(untitled)
Sungai Muda telah menghadapi banjir bermusim dan mengakibatkan kerosakan yang serius dan menjejas tahap ekonomi dengan memusnah penempatan penduduk dan harta benda di kawasan tadahan Sungai Muda.