Kajian Indeks Keupayaan Proses Bagi Taburan Taknormal - Cha, Yet Kang (1998)

(untitled)
Pada zaman yang mencabar ini, penekanan terhadap kualiti merupakan pengurusan yang penting untuk memenuhi kehendak pelanggan dan seterusnya mengekalkan cabaran dan menguasai pasaran. Demi membaiki kualiti, produk dihasilkan bukan sahaja perlu mematuhi spesifikasi-spesifikasi bahkan pengurangan variasi di antara unit ke unit dan variasi daripada sasaran.