Production Of Cellulase And Xylanase By Indigenous Aspergillus Niger Ai-L Via Solid Substrate Fermentation And Its Application In Deinking Of Mixed Office Waste Paper - Pang , Pel Kheng (2010)

(untitled)
Kajian ini memberi tumpuan kepada penghasilan enz1m selulase dan xilanase daripada Aspergillus niger AI-l melalui fermentasi substrat pepejal dan penggunaannya dalam proses penyahdakwatan kertas buangan pejabat.