Production And Characterization Of Pol Y(3-Hydroxybutyrate Te-Co-4-Hydroxybutyrate) Copolymer - Ahmad, Rahayu (2011)

(untitled)
Pencilan bakteria tempatan, Cupriavidus sp. USMAA2-4 mempunyai kebolehan menghasilkan polimer biodegradasi telah digunakan dalam kajian ini untuk mengkaji penghasilan biopolimer melalui proses pengkulturan satu peringkat dan fennentasi sesuapan kelompok.