Perhubungan Struktur-persekitaran Dengan Keberkesanan Organisasi: Peranan Sistem Perakaunan Pengurusan Dan Budaya Organisasi Dl Indonesia - Sudarno, Sudarno (2006)
Sistem perakaunan pengurusan (SPP) menyediakan maklumat yang relevan dan tepat bagi pengambilan keputusan yang efektif dan selanjutnya boleh meningkatkan pencapaian keberkesanan organisasi.