Peranan Pihakberkuasa Tempatan(PBT)dalam Membangunkan Kuala Lumpur Sebagai Ideopolis - Idris, Nur Rafidah Asyikin (2011)
Ideopolis atau bandar rnya intensif pengetahuan merupakan entiti baru bandar dalam era ekooomi dipacu pengetahuan.