The Quality Management Practices of ISO 9001:2000 and Quality Performance - Fong, Tuck Chee (2006)
Persijilan dan sistem pengurusan kualiti ISO 9000 tdah menjadi kehendak umum bagi organisasi perkilangan. Namun demikian. taraf prestasi kualiti bagi organisasi perkilangan yang mencapai persijilan ISO 900 I :2000 masih manjadi tanda tanya. Tujuan kajian ini adalah untuk mengenalpasti praktik-praktik pengurusan kualiti ISO 900 I :2000 yang mempengaruhi prestasi kualiti organisasi perkilangan di Malaysia.