Chitosan-Bentonite Composite For The Removal Of Tartrazine, Malachite Green And Copper (II) From Aqueous Solution - Md Ariff, Noorul Farhana (2011)

(untitled)
Penjerapan tartrazina, malekit hijau (MG) dan ion kuprum (II) daripada larutan akueus dengan menggunakan manik komposit kitosan-bentonit terangkaisilang (CCB) telah dikaji