Adaptive And Cooperative Harmony Search Models For Rna Secondary Structure Prediction - A. Mohsen, Abdulqader Mohammed (2011)

(untitled)
Penentuan fungsi molekul RNA amat bergantung kepada struktur sekundemya. Kaedah fizikal yang sedia ada untuk penentuan struktur sekunder adalah mahal dan memakan masa.