Sustainable Supply Chain Management (sscm) Practices: Antecedents And Outcomes On Sustainable Supply Chain Performance - Govindasamy, Vengadasan (2010)
Degradasi alam sekitar, kemiskinan global, kelemahan dalam hak asasi manusia, defisit kesihatan yang melampau dan tata urus korporat telah membolehkan lestari pengurusan bekalan rantai menonjol sebagai pendorong utama untuk organisasi memberi tumpuan dalam mengurangkan masalah alam sekitar, membawa manfaat ekonomi dan sosial.