Educational Reform in the Sultanate of Oman towards Achieving Qualitative Internal Efficiency of Basic Education Cycle 2 System - Amur Al-hajri, Salim Mohammed (2010)
Isu utama kajian ini berkisar tentang reformasi pendidikan dan bagaimana memimpin ke arah menghasilkan kecekapan terutama kecekapan dalaman sistem pendidikan Oman? Pelbagai usaha telah dilakukan serta pelaburan wang yang begitu banyak telah dilakukan untuk membuat reformasi sistem pendidikan sejak empat puluh tahun kebelakangan ini.