Delcroze Eurhythmics Dalam Pengajaran Dan Pembelajaran Pendidikan Muzik Tahap Satu Sekolah Rendah - Mat Ali, Zaharah (2003)
Kaj ian ini dijalankan bagi melihat sama ada terdapat komponen Dalcroze Eurhythmics digunakan dalam pengajaran "muzik dan gerakan" di tahap satu sekolah rendah.