Population Pharmacokinetics Of Repaglinide In Healthy Subjects And Genetic Polymorphisms Of Cyp3a4 And Cyp2c8 - Abu Bakar, Ruzilawati (2008)
Repaglinide adalah sejenis ubat pengawal glukosa prandial untuk merawat penyakit kencing manis jenis 2. Repaglinide dimetaboliskan di dalam hepar oleh enzim CYP3A4 dan CYP2C8.