Studies To Determine The Prevalence Of Candidate Gene Polymorphism For Hypertension Among Malays - Mohd Ghazali, Dzuzaini (2007)
Hipertensi atau peningkatan tekanan darah arteri adalah merupakan masalah kesihatan umum yang penting dan adalah merupakan faktor risiko yang utama bagi kebanyakkan kecacatan dan kematian kardiovaskular.