Rekabentuk Sistem Pengecaman Puncak Isyarat Elektrokardiogram Menggunakan Rangkaian Hmlp Berbilang Untuk Mendiagnosis Kecacatan Jantung - Syed Hassan, Syed Sahal Nazli Alhady (2006)
EKG adalah satu sistem analisa yang digunakan oleh pakar kardiologi untuk mentafsir status jantung yang murah, efektif, mudah diimplementasi dan selamat digunakan.