Kajian Faktor-faktor Yang Mempengaruhi Penyakit Hipertensi Di Kelantan Dengan Menggunakan Suatu Model Regresi Logistik - Abdul Halim, Hezlin Suzliana (2006)
Model regresi logistik dibentuk untuk menerangkan hubungan di antara pembolehubah sambutan dikotomi atau binari dengan satu atau lebih pembolehubah peramal.