The Interaction Of Renin-angiotensin And Sympathetic Systems In Hypertension And Heart Failure - Am Astita, Rehab (2004)
Klonidin (2-[(2, 6-diklorofenil)-amino]-2-midazolin), merendahkan tekanan darah melalui tindakannya ke atas a.radrenoseptor tmtuk mengurangkan aliran luar simpatetik.