The Impact Of Compliance Of The Prescribers To The Malaysian Consensus For Type 2 Diabetes Mellitus Management For Hospitalized Penang Hospital's Patients And Their Self Management - Abd Elkarim Mohamed, Awatif Adam (2009)
Diabetes mellitus ialah penyakit tak menular yang paling biasa ditemui di merata dunia yang dikaitkan dengan pelbagai komplikasi serius.