Evaluation Of Metformin Usage In Treatment Of Patients With Type-2 Diabetes Mellitus In Penang General Hospital - S. Najim, Hafsa (2008)
Metfomin sering digunakan dan berkesan untuk mengawal kandungan glukos dalam darah pesakit diabetes jenis-2, apabila ia digunakan sendirian atau dalam kombinasi dengan sulfonilurea atau insulin.