Usage of Dental General Anesthesia and Assessment of Fear among Special Needs and Non-Special Needs Children in Kota Bharu, Kelantan - Dawood Al-hidabi, Fatima (2009)
Anestesia Umum Pergigian (AUP) diguna dengan meluas untuk memudahkan rawatan pergigian agar selamat dan berkesan untuk pesakit yang mempunyai masalah fizikal, mental dan berkompromi perubatan lagi takut dan tidak responsif kepada teknik ubahsuai tingkah laku.