Development And Evaluation Of A Matrix Controlled Release Implant System For Testosterone - Hamad, Islam (2002)
Sistem implan yang dibuat daripada hidroksipropril metilselulosa (HPMC K100) dan kanji dengan nisbah 9:1 adalah licin serta mempunyai bentuk yang seragam dan kekerasan yang mencukupi.