Development And Evaluation Of A Matrix Controlled-release Formulation Of Gliclazide - Adebaibi, Mahmoud (2008)
Dua polimer hidrofobik, Kollidon® SR dan Eudragit® RSPO serta dua polimer hidrofilik hidroksil propil metilselulosa, iaitu HPMC KIOOLV dan HPMC Kl5M, telah dikaji sebagai bahan pembentukan matriks tablet untuk mengawal pelepasan gliklazida.