Modenisme Dan Fundamentalisme Dalam Politik Islam : Satu Kajian Perbandingan Kes Parti Masyumi Di Indonesia Dan Jama'at-I-Islami Di Pakistan (1940 - 1960) - Ihza, Yusril (1993)
Tesis ini ada1ah satu kajian perbandingan untuk mengana1isis perbezaan dua a1iran utama da1am po1itik Islam kontemporer, iaitu modenisme dan fundamentalisme.