Employees Dismissal Cases: Analysis ofthe Industrial Court Awards - Mohd Zaki, Abdul Khalil (2007)
Analisa terhadap award yang telah diputuskan oleh Mahkamah Perusahaan yang berkaitan dengan pembuangan kerja menunjukkan bahawa terdapat enam jenis salah laku di dalam organisasi iaitu ponteng kerja, ketidakpatuhan arahan majikan, mutu kerja yang rendah, tidak jujur, perlanggaran peraturan dan cuai.