Effect Of Food-drug Interaction On Oral Drug Bioavailability - Lim , Sheau Chin (2006)
Kajian in dijalankan untuk mengkaji potensi interaksi di antara juzuk makanan umum (capsaicin; kafein; piperine} dan drug yang merupakan substrat kepada P-glikoprotein (P-gp} dan/atau Sitokrom P450 subfamili CYP3A (CYP3A}.