Herb - Drug Interaction: The Effect Of Tinospora Crispa Miers. On Drug Metabolism In Rat Liver - Tan , Phaik Tin (2009)
Tinospora crispa Miers. (Famili: Menispermaceae) atau dikenali dengan nama tempatan sebagai Patawali atau Akar Sekuntum, adalah tumbuhan yang digunakan secara tradisional sebagai ubat untuk merawat kencing manis dan gangguan metabolik.