Anti-inflammatory, Analgesic And Preliminary Chemical Investigations Of Crinum Asiaticum Leaves - Mohammad S. Arafat, Ossama (2001)
Tujuan penyelidikan ini adalah untuk mengkaji kesan antiinflamasi dan analgesik daun Crinum asiaticum dengan pemfraksian kimia berpandukan aktiviti sebagai satu percubaan untuk menentukan sebatian aktif dalam tumbuhan ini.