Kesediaan Balai Besar Pendidikan Dan Pelatihan Kesejahteraan Sosial (bbppks) Dalam Menangani Hiv/aids : Satu Kajian Kes Di Indonesia - Moch Zaenal, Hakim (2011)
Peranan BBPPKS sebagai institusi latihan kerja sosial di Indonesia adalah penting dalam memberikan latihan berhubung dengan kesejahteraan sosial masyarakat.