Laboratory And Field Studies On The Bionomics Of Culex Quinquefasciatus Say (Diptera: Culicidae) In Pulau Pinang, Malaysia - Hamzah, Siti Nasuha (2010)
Kajian bionomik nyamuk Culex quinquefasciatus di dijalankan selama 14 bulan bermula dari Februari 2008 sehingga Mac 2009 di Pulau Pinang dengan menggunakan kaedah umpan kaki terdedah (bare-leg catch).