Leadership From The Qur’an Relationship Between Taqwa, Trust And Business Leadership Effectiveness - Mukred Mohsen, Nayal Rashed (2007)
Walaupun kajian yang berterusan telah diadakan, dan minat yang semakin meningkat selama beberapa dekad, penyelidikan tentang kepimpinan telah mengabaikan elemen-elemen keagamaan, terutamanya daripada al-Qur’an, sebagai sumber ilmu pengetahuan.