An Analysis Of The Dimensionality Of The SPM Additional Mathematics Open-Ended Items Using The Multidimensionality Model For DIF Framework - Leong , Chee Kin (2007)
Dimensionaliti ujian merupakan satu isu penting yang berkaitan dengan kesahan dan kebolehpercayaan ujian. Dimensionaliti mempengaruhi anggaran kebolehpercayaan ujian, tafsiran, pentadbiran, penskoran, dan analisis data.