Pembinaan Fungsi Diskriminan Bagi Tujuan Pengkelasan Pelajar Ke Jurusan Sains Dan Bukan Sains Di Acheh - Umam, Khairul (2007)
Kajian ini bertujuan membina fungsi diskriminan untuk pengkelasan pelajar sekolah menengah atau madrasah aliyah bagi menempatkan mereka kejurusan sains, sains-sosial atau jurusan sosial.