An Optimal Irrigation Water Allocation Model: Management And Pricing Policy Implications For The Jordan Valley - Tabieh, Mohammad Abedel Samei' (2007)
Kekurangan air merupakan satu masalah serius di kebanyakan negara di Asia Barat. Jordan menggunakan lebih kurang 70 peratus daripada sumber airnya untuk tujuan pengairan.