Studies On Diabetic And Prediabetic Vascular Disease And The Effect Of Selected Therapeutic Modalities On Associated Vasculopathy - Rahman, Sayeeda (2006)
Diabetes jenis 2 (T2DM) sekarang merangkumi 90% dari semua jenis diabetes dan 80% kematian di dalam kumpulan ini adalah berkaitan dengan penyakit kardiovaskular.