Quality Of Service Enabled Cross-Layer Multicast Framework For Mobile Ad Hoc Networks - Mohammed Saghir, Mohammed (2008)
Rangkaian ad hoc bergerak merupakan suatu rangkaian tanpa wayar yang boleh dibentuk secara bebas, dinamik serta disusunatur dan ditadbir dalam bentuk topologi rangkaian sementara dan arbitrari.