Synthesis Of Hydroxyapatite Powders Via Mechanical Activation Technique - Omar, Zarina (2007)
Suatu tinjauan permulaan bagi pengisaran bebola halaju rendah telah dijalankan dengan menggunakan bahan mentah kalsium pirofosfat dan kalsium karbonat (Ca2P2O7 – CaCO3) dengan pertambahan sejumlah amaun air suling untuk menghasilkan hidroksiapatit (HA), Ca10(PO4)6(OH)2.