The Production And Characterization Of Activated Carbon Using Local Agricultural Waste Through Chemical Activation Process - Jabit, Nurul’ain (2007)
Karbon teraktif daripada tempurung kelapa dan tempurung kelapa sawit telah berjaya dihasilkan melalui proses pengaktifan kimia dengan menggunakan zink klorida dan asid fosforik sebagai agen pengaktif.