Synthesis And Characterization Of Zeolites From Sodium Aluminosilicate Solution - Ibrahim, Siti Aida (2007)
Rangkaian siri sintetik zeolit telah berjaya disintesiskan daripada larutan natrium aluminosilikat dengan kepekatan Si dari 1 hingga 8 molar menggunakan habuk halus silika (fumed silica) dan natrium aluminat.