Synthesis And Characterization Of Zeolite Membranes For Binary Gas Separation - Tan , Sek Choong (2007)
Tiga jenis membran zeolit MFI (ZSM-5 dan Silicalite-1) dengan kecacatan minimum telah disintesiskan dengan menggunakan cara yang berlainan. Membran tersebut adalah Silicalite-1 (Si/Al = ∞), Na-ZSM-5 (Si/Al = 25) and B-ZSM-5 (Si/B = 100).