Synthesis And Characterization Of Low Bandgap Nanocrystalline T-Zirconia - Prastomo, Niki (2007)
Serbuk nanohablur t-ZrO2 disintesis melalui kaedah kimia untuk mencari kemungkinan jika dop elektronik akan meningkatkan konduktiviti elektronik oksida. Y3+ ditambah sebagai penstabil untuk mengekalkan fasa t-ZrO2 manakala Nb5+ dimasukkan untuk dop elektronik.