Rekabentuk Dan Fabrikasi Isfet Berasaskan Silikon Sebagai Penderia Ph - Abdul Rani, Rozina (2007)
Penyelidikan untuk menghasilkan penderia pH dengan menggunakan pendekatan Transistor Kesan Medan – sensitif terhadap ion (ISFET) telah dilakukan.