Optimum Slice Reduction Algorithm For Fast Surface Reconstruction From Contour Slices - Tang, Sze Ling (2007)
Tesis ini memfokus kepada pembinaan semula permukaan daripada siri hirisan kontur, dengan tujuan mempercepatkan proses pembinaan semula di samping mengekalkan kualiti output pada tahap yang boleh diterima.