Development Of Multistage Cuk Converter For Pv Voltage Regulation - Wael Abedl Muhdi, Yacoup Salah (2007)
Tesis ini mengemukakan reka bentuk pengubah SPMS untuk aplikasi berkuasa rendah.Litar penukar adalah berdasarkan topologi CUK yang secara asasnya ialah kombinasi topologi penukar “buck” dan “boost”.