Epoxidized Natural Rubber (Enr-50) Stabilized Gold And Platinum Organosols - Teoh, Cheng Hoon (2006)
Organosol logam aurum dan platinum telah disintesis secara in-situ dengan kehadiran ENR-50 melalui kaedah penurunan kimia menggunakan 2-propanol sebagai agen penurun