A Study On The Performance Of Limestone Roughing Filter For The Removal Of Turbidity, Suspended Solids, Biochemical Oxygen Demand And Coliform Organisms Using Wastewater From The Inlet Of Domestic Wastewater Oxidation Pond - Thein Maung, U Han (2006)
Penurasan kasar pada hakikatnya adalah bertujuan untuk melindungi penapis pasir perlahan dengan cara mengurangkan kekeruhan influen dan pepejal terampai pada tahap yang mana ianya boleh beroperasi dengan berkesan.