Development Of An Auto-Focusing Fluid Lens System - Jalal Abdullah, Soran (2009)
Variable focal fluid lenses are gaining popularity in many applications where glass lenses were once the only source for optical systems. Kanta-kanta fokus bolehubah cecair semakin bertambah popular dalam banyak aplikasi di mana kanta-kanta kaca merupakan satu-satunya punca sistem optik.