Bionomik Nyamuk Anopheles Maculatus (Theobald) Dan Hubungannya Dalam Mentransmisikan Penyakit Malaria Di Suatu Kawasan Bandar Di Pulau Pinang, Malaysia - Asuar, Muhamad Firdaus (2009)
A study on a malaria outbreak in Bukit Gambir on the Southeast district of Penang Island was carried out for 14 months from February 2006 until March 2007. Suatu kajian mengenai kejadian kes malaria di Bukit Gambir,terletak di kawasan Daerah Timur Laut, Pulau Pinang telah dijalankan selama 14 bulan bermula dari Februari 2006 sehingga Mac 2007.