Selected Water Quality Parameters, Its Relation With Zooplankton Community And Fatty Acid Content At Jelutong, Pulau Jerejak And Kuala Juru - Kassim, Nur 'Ain (2014)

(untitled)
This study was carried out to determine the water quality characteristics of coastal waters around Penang island, and its relation with zooplankton community and fatty acid content. Three sampling stations were selected, namely Kuala Juru (Juru Station), Jelutong (Jelutong Station) and Pulau Jerejak (Jerejak Station). Water and zooplankton samples were collected on five sampling occasions from July 2009 until April 2011. Kajian ini telah dijalankan untuk menentukan ciri-ciri kualiti air di perairan sekitar Pulau Pinang dan hubungannya dengan komuniti zooplankton serta kandungan asid lemak. Tiga stesen persampelan telah dipilih iaitu Kuala Juru (Stesen Juru), Jelutong (Stesen Jelutong) dan Pulau Jerejak (Stesen Jerejak). Persampelan air dan zooplankton telah dilakukan sebanyak lima kali bermula Julai 2009 sehingga April 2011.