Penggunaan Teknologi Maklumat Dan Komunikasi Dalam Aktiviti Perniagaan Wanita Luar Bandar - Abdul Rashid, Siti Masayu Rosliah (2014)
Rural communities are always associated with deprivation in life. Although various developments are carried out in the rural areas, the problems faced are never able to be solved. Nowadays, exposure towards the development of information and communication technologies (ICT) among the rural communities could lead to opportunities that could be fully-benefited. Masyarakat luar bandar seringkali dikaitkan dengan keadaan hidup serba kekurangan. Walaupun terdapat pelbagai pembangunan dilaksanakan di luar bandar, namun masalah yang dihadapi tidak pernah dapat diselesaikan. Pada masa kini, pendedahan tentang perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi (TMK) dalam kalangan masyarakat luar bandar mampu membuka peluang untuk dimanfaatkan sepenuhnya.