Pembangunan Dan Keberkesanan Koswer Multimedia Interaktif Dengan Pendekatan Koperatif Masteri Dalam Pembelajaran Respirasi Sel - Mohamed Adnan Khan, Fazzlijan (2014)

(untitled)
This study aims to design, develop and examine the effectiveness of a multimedia interactive courseware on Matriculation students’ performance score and the Instructional Material Motivational Scale (IMMS) scores regarding Cell Respiration topic. A multimedia interactive courseware was developed and used in three different strategies, namely the Multimedia-assisted Mastery Learning (MML), Multimedia-assisted Cooperative Learning (MCL) and Multimedia-assisted Cooperative Mastery Learning (MCML). Penyelidikan ini bertujuan untuk mereka bentuk, membangunkan dan mengkaji keberkesanan koswer multimedia interaktif bagi topik Respirasi Sel peringkat Matrikulasi terhadap skor pencapaian dan skor motivasi bahan pengajaran. Satu koswer multimedia interaktif telah dibangunkan dan digunakan dalam tiga strategi berbeza iaitu Pembelajaran Masteri berbantukan Multimedia (PMM), Pembelajaran Koperatif berbantukan Multimedia (PKM) dan Pembelajaran Koperatif Masteri berbantukan Multimedia (PKMM).